‒ To je divno i nadamo se da će Dorothy Jean inspirirati i druge studente. Ali, ovo je nešto zaista rijetko i jedinstveno ‒ rekla je profesorica na tom sveučilištu Lesley Menson.

Tillman, koju inače zovu Dorothy Genijalka (Dorothy Jeanius), unuka je nekadašnje članice gradskog vijeća Chicaga Dorothy Tillman.

I dok se ostali tinejdžeri još pokušavaju snaći u višim razredima osnovne škole, majka je Dorothy Jean upisala na koledž u okrugu Lake u sjevernom Illinoisu, gdje je završila dvije godine studija psihologije 2016. godine. Dvije godine kasnije diplomirala je na njujorškom koledžu Excelsior s diplomom iz humanističkih znanosti. Master studije završila je na koledžu Unity u Maineu, prije nego što je upisala doktorat na Sveučilištu Arizona State. 

Većinu predavanja pratila je online, ali je došla na dodjelu diploma u Arizoni, gdje je održala govor. Kazala je da zasluge za uspjeh idu njezinoj baki, kao i mami koja joj je bila vodič tijekom obrazovanja.

‒ Sve što smo radile meni nije djelovalo nenormalno ni neobično, sve dok nije počelo privlačiti toliku pažnju ‒ kaže Tillman, koja je u međuvremenu napunila 18 godina.

Ipak, priznaje da je bilo žrtvovanja.

‒ Nisam imala redovne školske aktivnosti poput proslava, grupnog fotografiranja, nečega što bi me zbližilo s kolegama ‒ rekla je ona.

Unatoč svemu, našla je vrijeme za ples i koreografije. Osnivačica je i direktorica Instituta „Dorothyjeanius STEAM Leadership”, koji pomaže studentima umjetnosti, znanosti, tehnologije, inženjeringa i matematike. Kaže da se u budućnosti planira baviti javnim nastupima i skupljati sredstva za osnivanje svog kampa. Profesorica Menson ističe da je Tillman motivirana i da ima inovativne ideje.

‒ I zaista, mislim da je ona utjelovljenje pravog vođe ‒ rekla je.

Njezina majka Jimalita Tillman kaže da je najviše impresionira time što si njezina kći dopušta pogrješke, ali to joj ne umanjuje samopouzdanje, kao i što zna povući granicu između druženja i obrazovanja. ()

Prema The New York Times