Knjige

Odnosi s javnošću u obrazovanju

Vlade Dragun


Više nijednoj organizaciji nije svejedno kako je drugi vide, kakva joj je komunikacija s drugima, uživa li povjerenje javnosti, jesu li njezini djelatnici pravodobno informirani, koliko su motivirani te kako svi ti procesi utječu na njezino poslovanje – napisao je autor u uvodu ove knjige koja je svojevrstan priručnik namijenjen u prvom radu ravnateljima, stručnim suradnicima, odgojiteljima, učiteljima i nastavnicima na svim razinama odgojno-obrazovnog sustava.
Tematika odnosa odgojno-obrazovnih ustanova i njihovih djelatnika prema raznim vrstama zaintersirane javnosti dosad u stručnoj literaturi nije zauzimala mjesto koje joj po važnosti pripada pa je stoga knjiga V. Draguna svojevrstan prvijenac na tom području.
Autorovo je polazište da su pred djelatnicima i službama za odnose s javnošću u obrazovnim institucijama svaki dan nova iskušenja i novo dokazivanje te da će stoga samo kvalitetnim, sustavnim osposobljavanjem i usavršavanjem oni moći odgovoriti izazovima komunikacijskog okružja, a time pridonijeti ostvarivanju strateških ciljeva svoje obrazovne ustanove, ujedno i opravdati svrhu svoga postojanja unutar nje.
U knjizi su poglavlja: Razvoj odnosa s javnošću, Definiranje odnosa s javnošću, Javnost, Odnosi s javnošću u odgojno-obrazovnim ustanovama, a predgovor knjizi napisao je Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje.


Iz recenzija knjige
:

Knjiga Odnosi s javnošću u obrazovanju Vlade Draguna vrlo je vrijedan rad koji popunjava jednu veliku prazninu iznimno važnog društvenog područja. Autor ovom knjigom obogaćuje akademsku i društvenu zajednicu novim spoznajama i mogućnostima komuniciranja. On kroz knjigu potvrđuje klasično načelo odnosa s javnošću »kako više komunikacije čini povjerenje većim«. Upravo na tom tragu Dragun provlači ključnu poruku odnosa s javnošću, definirajući ujedno taj pojam u njegovom suvremenom značenju i u školstvu. (Prof. dr. sc. Zoran Tomić)

Jasnim izrazom, pregledno i sažeto, koristeći se relevantnom literaturom i navodeći praktične primjere, autor daje vrijednu pojmovnu i metodološku podlogu kakva je prijeko potrebna za osmišljavanje, planiranje i uspostavu učinkovitog odnosa s javnošću, kako onom iz okruženja odgojno-obrazovnih ustanova (roditelji, lokalna zajednica i mediji), tako i sa skupinama javnosti unutar samih ustanova (učitelji, učenici, stručne službe). Temelj što ga ovim radom u stručnoj literaturi postavlja Vlade Dragun korisno može poslužiti praksi naših škola, u prvom redu ravnateljima ... (Doc. dr. sc. Mladen Kvesić)

 

Do sada skoro nepoznat pojam PR sada je dobio službeno mjesto u svim sferama života, tako da nas svakodnevno izvješćuju razni glasnogovornici različitih institucija. Upravo u tom osjetljivom segmentu komunikacije sa javnošću u obrazovanju presudna je uloga osobe zadužene za PR. Kako riješiti ili amortizirati konfliktne situacije, kako prenijeti informaciju mass media i niz drugih situacija vezanih za obrazovanje, autor knjige Vlade Dragun minuciozno je razradio u svim fazama. (Prof. dr. sc. Izet Hozo)


Iz Predgovora
:

Nužno je poboljšati kompetencije zbog boljih odnosa s javnošću svih sudionika odgojno-obrazovnog sustava. Činjenica je da u školama ima mnogo više pozitivnih događanja. Naši učenici nisu negativni, kako ih se često pokušava prikazati, a još manje crtu negativnosti imaju njihovi učitelji i nastavnici. Zbog toga je uloga ravnatelja prije svega poboljšati svoje kompetencije u odnosima s javnošću, u čemu će im zasigurno pomoći i ova knjiga. (Vinko Filipović)ISBN: 978-953-160-235-8

Opseg: 100 str Format: 14,5 x 20,5  Uvez: meki Cijena: 117,00 kn 
 
Ubaci u košaricu

   

  

有些人说,刘燕酿制效果真的很棒吗?为什么这么不可思议呢粉嫩公主酒酿蛋?其实丰胸本来就不难,只要让乳腺通畅,整理身体,吸收胸部必要的营养物质丰胸产品,自然就会变大。另外,酿酒蛋丰胸的确历史悠久,有着五千多年的历史,除了长达七年的研究之外丰胸方法,有效果当然不是我的共享来到这里,感谢我的帮助和鼓励。如果想知道更多的话丰胸食物,可以咨询粉嫩公主酒酿蛋正品总代媛媛,变成大胸不是梦。

Moja košarica:

0 kom
0 kn
maillot nfl pas cherMaillot nba pas chermaillot de baseball pas chermaillot de hockey pas chermaillot foot pas cherChaussures de basket kobe pas cherstylo plume parker pas cherVente la perla pas cherRaquette Wilsonchemise Wood Woodvetement Boy-london pas cher