Knjige

Digitalno učenje

Petar Jandrić


Povezujući publicistiku i znanost, teoriju i praksu, školu i fakultet, ljubav prema čovjeku i strast prema tehnologijama, knjiga se duboko utemeljuje u kontekstu svog nastanka. Ona postavlja pitanja svojstvena odgoju i obrazovanju u hrvatskom društvu i upućuje na mogućnosti djelovanja u specifičnim uvjetima ovdje i sada. Uronjena u globalno umreženo društvo, međutim, hrvatska pitanja često snažno nalikuju onima s druge strane planeta.

Digitalno učenje nudi bezbroj različitih putova za promišljanje vlastitog odgovora na pitanje što znači biti čovjekom u suvremenom umreženom društvu.

Knjiga se može čitati na različite načine, ovisno o čitateljevim željama i potrebama. Koga zanima neka određena tema, naprosto će otvoriti relevantni članak; kome se žuri, potražit će okvirnu informaciju u sažecima, a oni kojima je do zaokružene priče o odgoju, obrazovanju i informacijskim tehnologijama čitat će po redu. Nastavnici i profesori knjigu će koristiti kao pedagoški alat za rad s učenicima i studentima. Mnogi su članci u biti sažeci stručnih i znanstvenih radova…

[Iz predgovora]

 

Digitalno učenje predstavlja izvor i poticaj za inovaciju osnovnoškolske, srednjoškolske i visokoškolske nastave te putokaz za ostvarivanje bolje povezanosti svih odgojno-obrazovnih čimbenika kroz razvoj novih digitalnih kultura, kolonizaciju virtualnih svjetova, reformu odgojno-obrazovnih sustava i, najvažnije, učenje u svrhu osposobljavanja učenika za intelektualno osamostaljivanje.

Prof. dr. sc. Nives Mikelić Preradović, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

 

Koristeći pitak jezik novinske kolumne, Digitalno učenje obrađuje zahtjevna pitanja koja informacijske tehnologije donose suvremenom odgoju i obrazovanju. Ovo je nezaobilazna knjiga za sve učitelje i nastavnike u hrvatskim osnovnim i srednjim školama, kao i za studente koji žele savladati osnove digitalnog učenja.

Prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu

 

Zamršenim stazama učenja vodi nas autor, znalački, kroz izazove učenja i poučavanja u suvremenom umreženom društvu. Usustavljenim prikazom prednosti i nedostataka korištenja digitalnih tehnologija, unutar i izvan učionice, inzistira na nezamjenjivosti učitelja i nastavnika kao javnih intelektualaca i stapa digitalne medije s tradicionalnim humanističkim idealima škole.

Prof. dr. sc. Jadranka Lasić Lazić, Filozofski fakultet Sveučilišta u ZagrebuISBN: 978-953-160-246-4

Opseg: 224 str Format: 14 X 24 cm  Uvez: meki Cijena: 80,00 kn 
 
Ubaci u košaricu

   

  

有些人说,刘燕酿制效果真的很棒吗?为什么这么不可思议呢粉嫩公主酒酿蛋?其实丰胸本来就不难,只要让乳腺通畅,整理身体,吸收胸部必要的营养物质丰胸产品,自然就会变大。另外,酿酒蛋丰胸的确历史悠久,有着五千多年的历史,除了长达七年的研究之外丰胸方法,有效果当然不是我的共享来到这里,感谢我的帮助和鼓励。如果想知道更多的话丰胸食物,可以咨询粉嫩公主酒酿蛋正品总代媛媛,变成大胸不是梦。

Moja košarica:

0 kom
0 kn